Zoals ongetwijfeld bekend zal zijn, is  ons Muzykkafee DeVille  vernoemd naar de legendarische zanger/muzikant Willy DeVille, pseudoniem van William Borsay.  Wij zijn groot fan van de muziek van deze Amerikaan, die aanvankelijk naam maakte als leadzanger van de band Mink DeVille.  Hiermee scoorde  Willy  in 1977/1978 de internationale hit Spanish stroll en in 1984 de hits Each word’s a beat of my heart en Demasiado Coraz̃on.

Halverwege de jaren tachtig ging hij verder als soloartiest en maakte diverse succesvolle albums. DeVille  had en heeft een grote fanschare en was daarnaast een zeer gewaardeerd muzikant onder zijn collega’s en werkte samen met o.a. Van Morrison, Dr. John, Bruce Springsteen, Tom Waits en Los Lobos. In 2007 speelde hij nog op het Pinkpop Classic Festival in Landgraaf. Willy zijn muziek was altijd direct herkenbaar aan de aparte combinatie van rock, blues, soul, latin en cajun.  In augustus 2009 overleed hij op 58-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker.

We vinden het de hoogste tijd geworden voor een A Tribute to Willy DeVille-avond in Muzykkafee DeVille. En die komt er op 18 óf 19 oktober.  Noteer deze data vast in de agenda. De exacte datum wordt binnenkort bekendgemaakt. Speciaal voor het A Tribute to Willy DeVille-concert komt er een bijzonder zangeres naar Hieslum toe:  YaDonna West uit  New Orleans. Zij was jarenlang achtergrondzangeres bij Willy DeVille en toerde later nog met Neil Young.  In ons Muzykkafee gaat ze  allemaal nummers van Willy DeVille zingen, daarbij begeleid door enkele bekende Nederlandse muzikanten.

Bekijk hieronder een filmpje van een Willy DeVille-nummer. De linker zangeres is YaDonna West.

Vanwege de verwachte grote belangstelling kunnen toegangskaartjes  nu alvast worden gereserveerd via: broerfeenstra@gmail.com
Wees er op tijd bij, voordat het uitverkocht is!

 

Afbeeldingsresultaat voor Willy DeVille

The ‘master himself’, Willy DeVille

 

Afbeeldingsresultaat voor Willy DeVille

Herman Brood en Willy DeVille, twee ‘soulmates’ en rasmuzikanten die beide het leven lieten.