Prachtig zomerweer, een splinternieuw (overkapt) buitenterras en veel bezoekers. Alle ingrediënten waren op zaterdagmiddag/avond 8 juli aanwezig voor een mooi en sfeervol optreden van TexMex-artiest Dwayne Verheyden uit Limburg in Muzykkafee DeVille. De accordeonvirtuoos maakte de hoge verwachtingen waar. Samen met zanger/gitarist Geert Verheijden verzorgde hij een sprankelend optreden.

Tijdens het concert kwamen onder andere TexMex-klassiekers zoals ‘Anselma’ en ‘Volver volver’ voorbij. Een kleine honderd bezoekers, waaronder veel ware TexMex-liefhebbers die speciaal naar Hieslum waren gekomen, genoten met volle teugen.

Toch bijzonder dat Verheyden in eigen land nauwelijks bekend is, terwijl hij in de TexMex-scene  in de Verenigde Staten en Mexico beroemd is. Hij speelt daar regelmatig samen met  de wereldberoemde Tex-Mex accordeonkoning Flaco Jimenez. Beide hebben net een nieuwe EP afgerond, die binnenkort op de markt komt. Ook met Los Lobos en Max Bacca  stond Verheyden een paar maal op de bühne. Maar ook het podium in Hieslum beviel hem zeer goed (zie foto hieronder).

Zowel op het buitenterras, in de kroeg zelf als op het zaalbalkon, zat de stemming er goed in. Ondertussen liep het in het restaurantgedeelte storm met mensen die graag wilden genieten van de Mexicaanse keuken. Maître Jan Maarten Visser en zijn personeel hadden het er razenddruk mee.

Ook aan de bar was het razenddruk, waar o.a. de Corona-biertjes gretig aftrek vonden. Al met al werd het zo een heerlijk zomerfeest in Muzykkafee DeVille.

Fragmenten van het optreden kunt u hier terugzien.

 

Het splinternieuwe, fraaie buitenterras van Muzykkafee DeVille was in trek bij het publiek.

Topdrukte in het restaurant., waar het storm liep voor de Mexicaanse hapjes.

 

Na een korte zomersstop gaan we op 16 september a.s. door met een volgende concert: Dixie Doodle. Zie http://www.devillehieslum.nl/agenda

We wensen jullie allemaal een prettige zomervakantie en tot in september!