Op zondagmiddag 22 oktober verzorgden Mercy John (zang/gitaar) en Kirsten Boersma (toetsen, zang) een mooi, semi-akoestisch concert in Muzykkafee DeVille. Van alle optredens die er tot dusver plaatsvonden, behoorde dit concert absoluut tot de Top 3, zo concludeerde de organisatie nadien.

De stemmen van John Verhoeven (alias Mercy John) en Kirsten Boersma kleurden prachtig bij elkaar, waardoor de songs – die in een mooi jasje waren gegoten – extra goed tot hun hun recht kwamen. Veel beter nog dan op de pas verschenen cd ‘This Ain’t New York’, die met de complete band is opgenomen.

De sound van Mercy John kenmerkt zich door invloeden van zangers als  Ryan Adams,  Bruce Springsteen en Jason Isbell.  Zijn roots mogen dan in Nederland liggen, z’n muziek klinkt zo Amerikaans als het maar kan zijn. Mercy John zong in Hieslum – naast veelal eigen werk – ook 2 covers van Ryan Adams.

De zelfgeschreven nummers leidde Mercy John meestal in met een persoonlijke toelichting over zijn jeugd op een boerderij in Brabant, over zijn vader die ernstig ziek is, over zijn zoontje die lange tijd in het ziekenhuis lag e.d.

Het publiek genoot volop van het concert. Tussen de sets door en na het concert konden zij terecht in het restaurant, waar maître Jan Maarten en zijn crew  bezoekers een smakelijk aanbod in ‘American style’, passend bij het concert van die middag, boden. Zo werd het weer een mooie middag in Muzykkafee DeVille.

De gouden stemmen van Kirsten en John.

Americana van eigen bodem; Mercy John.