Het Schotse Blue Rose Code ‘betoverde’ het publiek in Muzykkafee DeVille op zaterdagavond  20 april met mooie muziek, die ze zelf als Caledonian Soul omschrijven.

Blue Rose Code is in feite Ross Wilson, een Schot met een prachtig stemgeluid die tegenwoordig in Manchester woont. Samen met de pianist van zijn band had hij de oversteek naar Nederland gemaakt , voor een mini-tour waarin hij eerst in Hieslum optrad.  Het was genieten van hun fraaie concert. De muziek deed bij tijd en wijle denken aan Van Morrison maar ook Crowded House.  In Groot-Britannie zijn ze een bekende band die vaak voor duizenden mensen speelt. Ze tourden onder andere met Deacon Blue.

Blue Rose Code bracht onlangs hun vierde 4e album ‘The Water of Leith’ uitgebracht op Navigator Records. Ross schrijft vanuit zijn hart, intiem en gevoelig. Geen specifiek genre, zijn veelzijdigheid is zijn kenmerk geworden. Het heeft hem vergelijkingen met John Martyn, Van Morrison en Tom Waits opgeleverd. , In Nederland zijn ze nog onbekend, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren. Topband!