Wat een topavond! De derde editie van de Muzykkafee DeVille Popquiz werd gisteravond (18 februari) een groot succes. Negentig deelnemers, verdeeld over negentien teams, streden in het sfeervolle kafee om de hoogste eer in een aantal vragenronden. Jan Maarten ‘Prince’ Visser en ‘glittergirl’ Sita Adema schitterden als presentatoren.

Na vijf pittige vragenronden,  gemaakt door Jan Maarten, Broer en Tineke,  waarin onder andere door Bauke en Meinze live gespeelde intro’s van bekende hits moesten worden geraden, stond het team Drents Akkoord uit Roden fier bovenaan, op de voet gevolgd door team De Eerste Prijs uit Bolsward. De derde plaats werd gedeeld door Team Rosenau (Bolsward) en Team Bols (Bolsward).

Omdat er in de finaleronde maar plek was voor drie teams, moesten Rosenau en Bols een tussenvraag beantwoorden en daarin bleek laatstgenoemd team de snelste te zijn.

Zo gingen Drents Akkoord, De Eerste Prijs en Bols naar de finale, waarin de drie teamcaptains zes open muziekvragen kregen voorgelegd en de score voor alle teams weer op 0 werd gezet. De winst ging uiteindelijk naar De Eerste Prijs, die daarmee haar pretentieuze teamnaam meer dan waarmaakte. De trotse teamleden Hans Zandleven, Jan Schaafsma, Willem Stellingwerff, Gerard Jonkers en Jesmer Kuiper kregen als winnaars een vrijkaartje voor een concert in Muzykkafee DeVille overhandigd en een goodiebag met producten.

De tweede prijs ging naar team Bols: Djoke Postma, Fred de Jong, Ivan Huisman, Agaath Ypma en Wilma Groenveld. De eervolle derde prijs ging naar Drents Akkoord: Hetty Stevens, Harm Jan Postema, Eva Postema, Roelof Slijfer en Max Stevens.

Na afloop van de quiz bleef het nog lang gezellig in het bomvolle kafee. Dank aan alle deelnemers en bovenal hulde aan alle vrijwilligers van het Muzykkafee die deze mooie avond mogelijk maakten. Op naar de volgende editie in 2024!

Alle juiste antwoorden op de quizvragen van de quiz-editie 2023 zijn hier terug te lezen. Achter het juiste antwoord zie je het volgende tekentje staan: *

Let op: Alleen bij Vraag 1 in Ronde 5 is dat tekentje achter de verkeerde naam gezet. Daar moet het antwoord Lewis Capaldi zijn.
Bij Vraag 3 in Ronde 5 wordt om de volledige naam van Rihanna gevraagd. Dat antwoord is: Robyn Rihanna Fenty

‘Hieronder sfeerfoto’s van de mooie quizavond:

Uitslag Popquiz:
1.  De eerste prijs
2. Bols
3. Drents akkoord
4. Team Rosenau
5. Wonderland
6. Spoarsicht
7. De Underdog en Team Ward
8. Group 1850,  De Heldere Lichten en Team ’t Anker
9. Wietse’s Harem
10. Foppe and Friends
11. De Lellenbeffers
12. Meitsje my gek!
13. The Golden Girls
14. De Buufjes en De Hippies
15. Wickedzzz