Cajun, Zydeco en TexMex van Swamp

Op zaterdagavond 25 mei speelt de band Swamp in ons kafee. Deze band speelt een bijzondere mix van Cajun, Zydeco, TexMex en andere aanverwante muziekstijlen.

Swamp speelt al jaren met veel succes op podia in binnen- en buitenland. Een optreden van de band staat garant voor een ‘Hot-Pepper Louisiana night’.

Het belooft dan ook een swingende avond te worden in Hieslum. De entree is 12,50 euro p.p. Graag contant betalen aan de kassa.

Swamp bestaat uit:
Tjitte Knol: zang, gitaar, Louisiana rubboard, percussie
Marius Bos: accordeon, achtergrondzang
André van der Werf: basgitaar, achtergrondzang
Bob Philipse slagwerk, percussie

Bargebiten wint Pub- en Popquiz 2024

De vierde editie van de Muzykkafee DeVille Popquiz (op 9 maart) bood de deelnemers weer veel stof tot napraten.

De deelnemers streden in het sfeervolle kafee om de hoogste eer in acht vragenronden. Jan Maarten en Sita deden de presentatie en leidden de aanwezigen door 48 vragen heen. De sfeer zat er goed in onder de deelnemers.

Na de acht pittige vragenronden,  gemaakt door Jan Maarten, Broer en Tineke,  waarin onder andere door Meinze live gespeelde intro’s van popsongs moesten worden geraden, ging de zege naar het Bolswarder team Bargebiten.

De trotse teamleden Renze van der Sluis, Colin Boontje, Casper Ferwerda, Louis Palstra en Gerard van der Meer (foto) kregen als winnaars een vrijkaartje voor een concert in Muzykkafee DeVille overhandigd en een goodiebag met producten.

Ook na afloop van de quiz bleef het nog lang gezellig in het bomvolle kafee. Dank aan alle deelnemers en bovenal hulde aan alle vrijwilligers van het Muzykkafee die deze mooie avond mogelijk maakten. Op naar de volgende editie!

De juiste antwoorden op de muziekvragen van de quiz-editie 2024 lees je onderaan dit bericht. De antwoorden op de overige vragen volgen nog!

Hieronder sfeerfoto’s van de mooie quizavond:

Jan Maarten en Sita op de buhne, de bril van Optiek Peter moet er even bij op voor het lezen van de antwoorden

Den wijzen heeren van den jury die den punten tellen

_________________________________________________

Hierbij de antwoorden van Ronde 8:

‐‐————————————–

De volgende albumhoezen moesten in Ronde 4 worden geraden en daar rolde de gevraagde artiestennaam uit:

Hier de antwoorden op alle overige muziekvragen:

The Black Roses scoort met rockklassiekers

Het eindejaarsfeest in Muzykkafee DeVille was op zaterdagmiddag 30 december een doorslaand succes. Er kwamen erg veel bezoekers en op de buhne stond een prima coverband: The Black Roses, die urenlang de ene na andere rockklassieker ten gehore bracht.

Het betrof vooral covers uit de jaren 60 en 70. De dansvloer was druk bevolkt en bleef constant goed bezet. De overtollige kerstkilo’ s vlogen er bij veel danslustigen in no-time af. De gebroeders Bekema, Bram de Vries en Gysbert Sieperda maakten er een spetterend optreden van.

Zo werd het jaar in stijl afgesloten in het sfeervolle Muzykkafee. Sommige bezoekers kwamen zelfs – binnendoor voor de kortste route – door de drassige landerijen naar het eindejaarsfeest gelopen en hadden de laarzen mee😃. Zie enkele van de foto’s hieronder.

Het ware zomergevoel met The BluesBusters

Wat maakte bluesband The BluesBusters er op zondagmiddag 16 juli een mooi feestje van in de tuin bij Muzykkafee DeVille in Hieslum. Onder grote publieke belangstelling (een kleine honderd mensen) verzorgden de zes muzikanten een prima optreden, dat urenlang doorging.

De sfeer zat er dan ook goed in. Meinze had een prachtig buitenpodium getimmerd en zo kon het publiek onder een stralende zon op het terras en in de tuin volop genieten van de Chicago Blues van The BluesBusters. Kortom: een heerlijke middag.

Roots ’n Blues met Joel Fafard én Herbie Blues

De Canadese zanger-gitarist Joel Fafard komt op zaterdagavond 6 mei optreden in Muzykkafee DeVille te Hieslum. Hij won in 2006 een Western Canadian Music Award in zijn geboorteland. Fafard is een slide-fingerstyle-specialist.

Hij speelt zuidelijke roots- en bluesmuziek en treedt altijd solo op met zijn resonatorgitaar. Dit is een akoestische gitaar waarbij het geluid wordt versterkt door een of meer metalen conussen, de zogenaamde resonatoren.

Fafard raakte in de ban van bluesmuziek tijdens de periode dat hij vaak optrad in Georgia Fats, een motorbar in Regina (hoofdstad van de Canadese provincie Saskatchewan), waar vaak muzikanten uit de bluesscene van Chicago optraden. Hij doet nu in mei een Europese tournee en Muzykkafee DeVille is een van de weinige plekken in Nederland waar hij komt optreden. Het is zelfs zijn enige optreden in Noord-Nederland. Kortom: Dit concert mag je niet missen!

Herbie Blues

De tweede artiest die op 6 mei bij ons optreedt, is Herbie Blues. Hij speelde eerder in enkele bluesbands, maar treedt nu al jarenlang solo op. Herbie is een mondharmonica-virtuoos. Geïnspireerd door o.a. bluesgiganten als Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry, speelt en
zingt Herbie de blues. In 2013 won hij de Dutch Blues Challenge en in 2015 het Nederlands Kampioenschap Straatmuzikanten. Als one-man band trekt Herbie door heel Nederland maar ook Internationaal heeft hij al de nodige optredens op zijn naam staan.

Hopelijk ben je op 6 mei a.s. van de partij bij de concerten van Joel Fafard en Herbie Blues, die ook samen enkele nummers zullen spelen. Dat belooft wat!

Herbie Blues Boeken? Direct op ShowBird.com!
Herbie Blues

Het kafee gaat op 6 mei om 20.30 uur open. Entree: 12,50 euro p.p.

Spannende strijd om Popquiz-titel

Wat een topavond! De derde editie van de Muzykkafee DeVille Popquiz werd gisteravond (18 februari) een groot succes. Negentig deelnemers, verdeeld over negentien teams, streden in het sfeervolle kafee om de hoogste eer in een aantal vragenronden. Jan Maarten ‘Prince’ Visser en ‘glittergirl’ Sita Adema schitterden als presentatoren.

Na vijf pittige vragenronden,  gemaakt door Jan Maarten, Broer en Tineke,  waarin onder andere door Bauke en Meinze live gespeelde intro’s van bekende hits moesten worden geraden, stond het team Drents Akkoord uit Roden fier bovenaan, op de voet gevolgd door team De Eerste Prijs uit Bolsward. De derde plaats werd gedeeld door Team Rosenau (Bolsward) en Team Bols (Bolsward).

Omdat er in de finaleronde maar plek was voor drie teams, moesten Rosenau en Bols een tussenvraag beantwoorden en daarin bleek laatstgenoemd team de snelste te zijn.

Zo gingen Drents Akkoord, De Eerste Prijs en Bols naar de finale, waarin de drie teamcaptains zes open muziekvragen kregen voorgelegd en de score voor alle teams weer op 0 werd gezet. De winst ging uiteindelijk naar De Eerste Prijs, die daarmee haar pretentieuze teamnaam meer dan waarmaakte. De trotse teamleden Hans Zandleven, Jan Schaafsma, Willem Stellingwerff, Gerard Jonkers en Jesmer Kuiper kregen als winnaars een vrijkaartje voor een concert in Muzykkafee DeVille overhandigd en een goodiebag met producten.

De tweede prijs ging naar team Bols: Djoke Postma, Fred de Jong, Ivan Huisman, Agaath Ypma en Wilma Groenveld. De eervolle derde prijs ging naar Drents Akkoord: Hetty Stevens, Harm Jan Postema, Eva Postema, Roelof Slijfer en Max Stevens.

Na afloop van de quiz bleef het nog lang gezellig in het bomvolle kafee. Dank aan alle deelnemers en bovenal hulde aan alle vrijwilligers van het Muzykkafee die deze mooie avond mogelijk maakten. Op naar de volgende editie in 2024!

Alle juiste antwoorden op de quizvragen van de quiz-editie 2023 zijn hier terug te lezen. Achter het juiste antwoord zie je het volgende tekentje staan: *

Let op: Alleen bij Vraag 1 in Ronde 5 is dat tekentje achter de verkeerde naam gezet. Daar moet het antwoord Lewis Capaldi zijn.
Bij Vraag 3 in Ronde 5 wordt om de volledige naam van Rihanna gevraagd. Dat antwoord is: Robyn Rihanna Fenty

‘Hieronder sfeerfoto’s van de mooie quizavond:

Uitslag Popquiz:
1.  De eerste prijs
2. Bols
3. Drents akkoord
4. Team Rosenau
5. Wonderland
6. Spoarsicht
7. De Underdog en Team Ward
8. Group 1850,  De Heldere Lichten en Team ’t Anker
9. Wietse’s Harem
10. Foppe and Friends
11. De Lellenbeffers
12. Meitsje my gek!
13. The Golden Girls
14. De Buufjes en De Hippies
15. Wickedzzz

Mooi muzikaal eerbetoon aan Willy DeVille

Demasiado corazón, Heart and Soul, Night falls, Mazurka, Stars that speak, Maybe tomorrow, Heaven stood still en vele andere Willy DeVille-klassiekers. Ze kwamen zaterdagavond 29 oktober allemaal voorbij tijdens het fraaie Tribute-concert van Jimmy Sterman & Band in Muzykkafee DeVille.

Het concert vond plaats te ere van het zevenjarig bestaan van het café op de Tempelreed 14. Vele Willy DeVille-fans kwamen hiervoor speciaal naar Hieslum en dat zorgde voor een bomvol muziekcafé en volop sfeer.

Gedragen door het enthousiaste publiek gooiden Sterman c.s. er na een spetterend concert nog flink wat toegiften tegen aan. Zo werd het een onvergetelijke A Tribute to Willy DeVille-avond.  En een gedenkwaardige jubileumviering van het Muzykkafee. Willy zelf zal vanaf boven vast mee hebben genoten van deze muzikale avond!

 

 

 

 

 

Alle foto’s zijn van Sjoerd Bakker

 

 

 

Swingende zydeco van Zydeco La Louisiane

Ze speelden op zondagmiddag 12 juni de pannen van het dak: Het concert van zydeco-band Zydeco La Louisiane in Muzykkafee DeVille was een groot succes.

Het trio Peter Mul, Bill Honing en Peter Kummer maakte er een mooi optreden van.  Mul gaf zijn piano-accordeon er ouderwets van langs, en kreeg diverse bezoekers al snel op de dansvloer. Heerlijke zomerse muziek op een zomerse zondag.

Zie voor een korte impressie hieronder de mooie foto’s van Jelle Zijlstra.

 

 

Foto’s: Jelle Zijlstra

Fraai buitenconcert Black Hat White Hat

Na – door de coronapandemie –  bijna twee jaar noodgedwongen stil te hebben gelegen, kon Muzykkafee DeVille eind september eindelijk weer een concert organiseren. Ditmaal niet in het kafee, maar in de buitenlucht.

Het weer zat mee, want onder een stralende zon gaf het Gelderse trio Black Hat White Hat  een puik concert. Hoofdbouwmeester Meinze had een deel van het buitenterrein verbouwd tot een schitterende concertlocatie.

Erik van Oijen, Ray en Lucy van Haalen konden hier hun Americana-muziek optimaal  ten gehore brengen. Het publiek genoot met volle teugen van dit openluchtconcert. Fraaie (samen)zang,  knap gitaarspel en een nadrukkelijk aanwezige mandoline vielen op in de meeste composities.

Zo werd het een mooie, onvergetelijke najaarszomerdag in een prachtige entourage. Een veelbelovende start van een nieuw concertseizoen.

 

« Oudere berichten

© 2024 Muzykkafee DeVille

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑