Daniel Cane en zijn ‘rebellenclub’, The Rebellions,  verzorgden op zondagmiddag 23 april een mooi optreden in Hieslum. De eerste set nam zanger Rico Neeter (alias Daniel Cane) solo voor zijn rekening: onversterkt met gitaar. Na een goed begin en een cover van ‘Give me love’ van Ed Sheeran werd deze set op een gegeven moment enigszins monotoon en kwam er licht gemor vanuit het publiek.

Gelukkig speelde Neeter in de tweede en derde set met zijn vierkoppige band, waarna het muzikaal toch allemaal nog goed kwam. Zijn liefdesliedjes met een rauw randje overtuigden het publiek. Mooie meerstemmige zang,  fijne begeleiding van mondharmonica en toetsen zorgden voor een mooi geheel.  Hun bekendste nummer tot dusver, het stevige ‘Breakthrough’,  mocht er ook zijn. Net als de prachtige uitvoering van ‘Harbour’.

Het concert kreeg een spetterend eind met een funky nummer, waarop werd gedanst door het publiek. Natuurlijk kon een toegift daarna niet uitblijven. De meeste fans in het publiek had banddrummer Sjoerd de Vries, oorspronkelijk afkomstig uit Lollum. Diverse vrienden en familieleden waren speciaal voor hem naar Hieslum toe gereden.  Al met al een mooi optreden van Daniel Cane & The Rebellion. Een band die je deze zomer zeker terug zal zien op diverse (grote) Nederlandse popfestivals.