De Canadese zanger-gitarist Joel Fafard komt op zaterdagavond 6 mei optreden in Muzykkafee DeVille te Hieslum. Hij won in 2006 een Western Canadian Music Award in zijn geboorteland. Fafard is een slide-fingerstyle-specialist.

Hij speelt zuidelijke roots- en bluesmuziek en treedt altijd solo op met zijn resonatorgitaar. Dit is een akoestische gitaar waarbij het geluid wordt versterkt door een of meer metalen conussen, de zogenaamde resonatoren.

Fafard raakte in de ban van bluesmuziek tijdens de periode dat hij vaak optrad in Georgia Fats, een motorbar in Regina (hoofdstad van de Canadese provincie Saskatchewan), waar vaak muzikanten uit de bluesscene van Chicago optraden. Hij doet nu in mei een Europese tournee en Muzykkafee DeVille is een van de weinige plekken in Nederland waar hij komt optreden. Het is zelfs zijn enige optreden in Noord-Nederland. Kortom: Dit concert mag je niet missen!

Herbie Blues

De tweede artiest die op 6 mei bij ons optreedt, is Herbie Blues. Hij speelde eerder in enkele bluesbands, maar treedt nu al jarenlang solo op. Herbie is een mondharmonica-virtuoos. Geïnspireerd door o.a. bluesgiganten als Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry, speelt en
zingt Herbie de blues. In 2013 won hij de Dutch Blues Challenge en in 2015 het Nederlands Kampioenschap Straatmuzikanten. Als one-man band trekt Herbie door heel Nederland maar ook Internationaal heeft hij al de nodige optredens op zijn naam staan.

Hopelijk ben je op 6 mei a.s. van de partij bij de concerten van Joel Fafard en Herbie Blues, die ook samen enkele nummers zullen spelen. Dat belooft wat!

Herbie Blues Boeken? Direct op ShowBird.com!
Herbie Blues

Het kafee gaat op 6 mei om 20.30 uur open. Entree: 12,50 euro p.p.